Jaké bylo Povídání o kávě

Potřeby na workshop o kávě

Připravili jsme si pro vás kratičký report z workshopu, který nebyl až tak z našeho oboru. Byli jste zvyklí, že připravujeme školení a kurzy, které pomáhají e-shopům zvyšovat prodeje. O prázdninách jsme se rozhodli trochu zaexperimentovat a připravit kurzy, které zaujmou širší publikum. První ze série bylo povídání o kávě. Jakub Konečný, který se tomuto koníčku věnuje už léta, si pro nás připravil působivou prezentaci.

Od povídání o výrobě kávy až po ochutnávky

Kuba to vzal úplně od začátku, kdy nám povykládal o kávovníku, jeho odrůdách, způsobech sběru a sušení, převozu zrn do Evropy a následného pražení. Pokračoval tím, jak poznat dobrou kávu, a kde takovou zakoupit. Na závěr představil druhy přípravy, které jsou nenáročné i v domácích podmínkách, a u kterých vás pořízení příslušenství nevyjde tak draho. Následovaly ochutnávky. Nakoupili jsme jednu kávu z Oxalisu - Kolumbie Excelso, a dvě kávy z Doubleshotu - Bolívii od Jacinta Titirica a Kolumbii Carlose Imbachiho. Postupně nám je Kuba připravil na aeropressu, clever dripperu, hariu V60 a frenchpressu.

Ohlasy a co nás čeká příště

Workshop v komorní atmosféře se podle ohlasů líbil, i samotný Jakub si jej pochvaloval. Kromě laiků nás navštívil i místní barista a pražič z brněnské pražírny Gill’s. Jsme za to velice rádi a děkujeme za zájem. Příště pro vás máme připraven workshop o efektivním využívání času a metodě GTD od Luďka Volejníka. Uskuteční se v úterý 17. července. V přípravě je taktéž workshop Povídání o čaji, na který se můžete těšit již brzy.

Katka, Martin a Kuba - začínáme
Výbavička na pořádné vaření kávy
Účastníci povídání o kávě
Kuba povídá o původu a výrobě kávy.
Potřeby pro výrobu kávy
Kuba s Martinem melou kávu, ta musí být umleta čerstvě
Komentáře ke článku Jaké bylo Povídání o kávě
Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
oran_ová: