@JanKrajhanzl @michalillich Vzhledem k tomu, že klíčové věci mne do života naučil @pionyr, tak by na tom až zase tolik nezáleželo
Připravili jsme si pro vás kratičký report z workshopu, který nebyl až tak z našeho oboru. Byli jste zvyklí, že připravujeme školení a kurzy, které pomáhají e-shopům zvyšovat prodeje. O prázdninách jsme se rozhodli trochu zaexperimentovat a připravit kurzy, které zaujmou širší publikum. První ze série bylo povídání o kávě. Jakub Konečný, který se tomuto koníčku věnuje už léta, si pro nás připravil působivou prezentaci.
Kuba to vzal úplně od začátku, kdy nám povykládal o kávovníku, jeho odrůdách, způsobech sběru a sušení, převozu zrn do Evropy a následného pražení. Pokračoval tím, jak poznat dobrou kávu, a kde takovou zakoupit. Na závěr představil druhy přípravy, které jsou nenáročné i v domácích podmínkách, a u kterých vás pořízení příslušenství nevyjde tak draho. Následovaly ochutnávky. Nakoupili jsme jednu kávu z Oxalisu - Kolumbie Excelso, a dvě kávy z Doubleshotu - Bolívii od Jacinta Titirica a Kolumbii Carlose Imbachiho. Postupně nám je Kuba připravil na aeropressu, clever dripperu, hariu V60 a frenchpressu.
Workshop v komorní atmosféře se podle ohlasů líbil, i samotný Jakub si jej pochvaloval. Kromě laiků nás navštívil i místní barista a pražič z brněnské pražírny Gill’s. Jsme za to velice rádi a děkujeme za zájem. Příště pro vás máme připraven workshop o efektivním využívání času a metodě GTD od Luďka Volejníka. Uskuteční se v úterý 17. července. V přípravě je taktéž workshop Povídání o čaji, na který se můžete těšit již brzy.